Conferentie High Tech High Green

De nieuwe economie volgt talent, talent volgt kwaliteit van leven, die wordt geleverd door een hoogwaardige leefomgeving.

Het aantal inwoners en bedrijven in de Brainport groeit en de druk op het omliggende landschap neemt toe. Overheid en bedrijfsleven zijn zich er steeds meer van bewust dat het landschap bijdraagt aan het economisch vestigingsklimaat. Ook zoeken bedrijven en hun werknemers steeds vaker naar manieren om aan de ontwikkeling van een aantrekkelijke omgeving bij te dragen. Hoe kunnen we dit eigenaarschap versterken en inzetten voor concrete projecten in de stadsrand, zoals brede landbouw, groene werkmilieus, stad-landverbindingen en nieuwe natuur?

Tijdens deze conferentie over ‘Landschap als vestigingsvoorwaarde’ maakt u kennis met de Groene Corridor, het gebied tussen Eindhoven en Oirschot. In dit gebied vraagt de top economie ook om een top landschap voor bezinning, inspiratie, genieten en hard werken.

Eigenaarschap voor het landschap! Dit is hét doel voor Living Lab High Tech, High Green.

Op welke manier kunnen overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bewoners bijdragen aan de doorontwikkeling van het landschap aan de Groene Corridor? Daar spreken we over op 23 april.

Conferentieprogramma
U wordt deze ochtend meegenomen door moderator Paul Gerretsen. Een aantal highlights van het interactieve programma:

  • Panelgesprek High Tech, High Green aan de Groene Corridor met wethouders Rik Thijs (Gemeente Eindhoven) en Piet Machielsen (Gemeente Oirschot), Renske Visscher (IVN Natuureducatie) en Rick Pardoel (DPD).

Keuze uit twee breakout-sessies:

  • Landschap als vestigingsvoorwaarde aan de Groene Corridor, bouwen aan eigenaarschap en samenwerking met andere initiatieven in de Brainport Regio onder leiding van Gerben Kok. 
  • Landvestors (Engelstalig): concrete investeringsmogelijkheden voor bedrijven in het hightech landschap (uitwisseling Groene Corridor met het Duitse Kraftraum gebied) onder leiding van Merten Nefs.

Na de break-out sessie gaan we door met: 

  • Saskia Steijn gaat in gesprek met Adriaan Geuze, Jan Baan, Piet Machielsen en Anoek van Eekelen over de noodzaak van goede stad-land verbindingen in de regio en perspectief voor de toekomst.

Vervolgens wordt er afgesloten met de Platte kar vanuit de Landschapstriënnale.

Datum
Vrijdag 23 april 2021

Tijd
09.00 – 12.30 uur

Titel
Conferentie High Tech High Green

Taal
Nederlands

Deelnemen?
De conferentie vindt digitaal plaats via Zoom. Aanmelden kan via eventbrite

Aanmelden