Maak kennis met High Tech High Green aan de Groene Corridor

Maak kennis met High Tech High Green aan de Groene Corridor

Op vrijdagmiddag 23 april openen we de High Tech High Green aan de Groene Corridor voor publiek middels een feestelijk middagprogramma. Tijdens dit programma krijgt u een voorproefje van wat de Groene Corridor te bieden heeft, om daarna op zaterdag en zondag zelf de Groene Corridor te gaan verkennen en beleven.  

Hieronder vindt u het volledige middagprogramma van vrijdag 23 april en stellen we onze sprekers voor. Alles wordt live uitgezonden vanaf de Brainport Industries Campus (BIC) en is te volgen via Zoom. 

Tijd

Programmaonderdeel

13.45u 

Digitale inloop in Zoom

14.00u 

Welkom & opening door
Renske Visscher –
Regiodirecteur IVN Natuureducatie

14.10u 

Opening Loopgraaf voor de Vrede en de langzaamverkeerbrug 

14.30u 

Keuze uit verschillende break-out sessies:

Webinar Project Landing (NL/EN)
Ontstaan van het landschap VGNP en onze cultuur
Origin of the landscape and our culture
door Frans Kapteijns en Wesley Put

Project Landing heeft als missie om expats in Nederland te begeleiden bij het ontdekken van het landschap en de natuur in hun nieuwe woon- en werkomgeving.

Project Landing’s mission is to inspire and guide internationals and expats in the Netherlands by helping them discover the landscape, the origin of nature and the associated culture. You discover your new home by joining inspiring expeditions and excursions.

Landart: Kunst aan de Groene Corridor
door gemeenten Eindhoven en Oirschot

Presentatie Loopgraaf voor de Vrede (1e observatorium) & 5 ontwerpers presenteren hun ontwerp voor het 2e observatorium aan de Groene Corridor.

The BIC Azolla Cook-off
door BioArt Laboratories & Dona Stedenbouw

In het BIC theater gaan drie chef-koks het tegen elkaar opnemen om de lekkerste BIC Burger te maken. Samen gaan ze de strijd aan: Wie bakt de lekkerste BIC Azolla-burger?

Bezoekers zijn van harte welkom om verse azolla op te halen. Via contact@bioartlab.com kun je je melden en jouw ingrediënten reserveren.
15.30u Plenaire afsluiting met tips hoe je de Groene Corridor kunnen beleven.

Beleefbaarheid Van Gogh in het landschap
door leerlingen van het Jeroen Bosch College

Studenten bogen zich over de vraag “Hoe kan Van Gogh op een verrassende manier zichtbaar gemaakt worden in het landschap, waarin natuur en kunst elkaar ontmoeten?” De studenten eindigen deze middag met een pitch van hun innovatieve en inspirerende idee over hoe Van Gogh weer beleefd kan worden in het landschap.

Datum
Vrijdag 23 april 2021

Tijd
13.45 – 15.45 uur

Titel
Maak kennis met High Tech High Green aan de Groene Corridor

Taal
Nederlands & English

Vorm
Online via Zoom

Aanmelden