Onze projecten

Loopgraaf van de Vrede

De Loopgraaf voor de Vrede in de vorm van een vredesteken biedt beschutting tegen het schouwspel van militaire oefeningen die plaatsvinden op de Oirschotse heide.

De loopgraaf biedt ook een bijzonder perspectief op de omringende natuur en een unieke inkijk in een van de laatste ongestoorde Podzolbodems van Nederland. Kenmerkend voor deze duizenden jaren oude bodem is de uitspoeling van ijzer uit de bovenste lagen waardoor lagere aardlagen juist ijzerrijk worden en daardoor geel-oranje kleuren.

Fietsbrug Tegenbosch

In Eindhoven Noordwest wordt flink aan de weg gewerkt. Dat gebeurt om de doorstroming en de bereikbaarheid van onder andere de Anthony Fokkerweg, Eindhoven Airport, Flight Forum en Brainport Industries Campus te verbeteren.

Als onderdeel van die werkzaamheden is de nieuwe fietsbrug ‘Tegenbosch’ geplaatst.

Langzaamverkeersbrug Oirschot

De gemeenteraad in Oirschot heeft in april 2015 een definitief startschot gegeven om met de plannen voor een brug voor fietsers en voetgangers aan de slag te gaan. Het nieuwe bestemmingsplan voor de langzaamverkeersbrug Moorland maakt het mogelijk om over het Wilhelminakanaal een langzaamverkeersbrug aan te leggen. Meer lezen? Lees dan hier verder! 

Aankomende projecten

Fietsviaduct Anthony Fokkerweg
Binnenkort worden de eerste stappen gezet om het ontwerp te maken voor het nieuwe fietsviaduct over de Anthony Fokkerweg. Daarmee wordt weer een stukje van de  Groene Corridor gerealiseerd. Wéér een stukje van de mooie en toegankelijke route voor langzaamverkeer.

Fietsrondje Eindhoven Noordwest
Hoe goed ken jij het noordwesten van Eindhoven waar de Groene Corridor doorheen loopt? De groene verbinding tussen stad en land, vol contrast. Hightech innovatie, belangrijke infrastructuur en internationale gerenommeerde bedrijven. Maar ook uitgebreide parken, bosrijke wandelpaden en mogelijkheden om tot rust te komen. Een heerlijk gebied om eens doorheen te fietsen. Het nieuwe fietsrondje Eindhoven Noordwest brengt je op allerlei plekken die samen het gebied maken. Stap op je fiets, volg de bordjes en maak kennis met Eindhoven Noordwest.